1.5 su bardağı yeşil mercimek
1 büyük boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
2 orta boy patates
2 adet havuç
2 yemek kaşığı domates&biber salçası
Zeytinyağı
Isteğe göre et suyu
Kaynar su
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Kimyon
Yapılışı:
Yesil mercimekleri 3-4 saat suda bekletiyoruz. Soğanımızı ve sarımsağımızı soyup doğruyoruz ve zeytinyagi döktüğümüz tencereye koyup pembeleşinceye kadar kavrulur. Salca eklenir ve kavuruyoruz. Patates ve havucu soyup yemeklik doğrayıp tencereye ekliyoruz ve orta ateşte çeviriyoruz. Yeşil mercimekleri de ekliyoruz. Tuzumuzu ve baharatları, et suyunu, kaynar suyu ekleyip karıştırıyoruz. Havuç, patates yumuşayınca yemek olmuş demektir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder