Malzemeler:
1 kg kuzu ön kol
2 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
Tereyağ
Defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Eti yıkayıp güveç kabına koyalım. Orta ateşte suyunu salana kadar ağzı kapalı bir şekilde tutalım. Altını ocağın en kısık gözünde kısık ateşte pişirelim. Suyunu kontrol edelim ara ara azaldığı zaman 1 çay bardağı kadar su ekleyelim. İçine soğan ve sarımsakları soyup soğanı 4 parça halinde güvece alalım. Defne yaprağı, tuz, baharatlar ve tereyağını da ekleyip 4 saat kadar en küçük gözde en kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
TARİFLER
Kıymalı Sebze Çorbası
Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...
-
Merhaba Arkadaşlar, Bugün herkes tarafından çok sevilen mercimek çorbası tarifi vereceğim. Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek...
-
Malzemeler Sosu için 1 adet küçük soğan 3 adet iri sarımsak Rendelenmiş mozzarella peyniri 5-6 dal maydanoz Tereyağ Zeytinyağ Keki...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder