4-5 adet pırasa
1 adet havuç
2 yumurta
1/2 su bardağı süt
1.5 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Isteğe göre pulbiber
Yapılışı:
Pırasaları ve havucu yıkayıp soyup doğrayalım. Tavada az yağ ile sebzelerimizi kavuralım. Mikser kabına yumurtaları alalım çırpalım. Üzerine tereyağı, yağ, süt, mısır unu, kabartma tozu ve tuzu koyalım. Mikser ile çırpalım. Soğuyan pırasa ve havuç harcımızı ekleyip karıştıralım. Borcamı tereyağlayıp harcımızı içine dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarıp içi pişene kadar tutalım. Afiyet olsun. (Soğuyunca dilimlemenizi tavsiye ederim. )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder