Yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya (ben 2 paket koydum vanilya tadını sevdiğimden)
3 yemek kaşığı mısır nişastası (buğday nişastası da olabilir)
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Tencerede yarım su bardağı pirinç 2 su bardağı suda haşlanır. Suyunu çekmeye yakın üzerine 4 su bardağı (200 ml lik bardak) süt, vanilya, şeker ilave edilir. 15 dk kadar ocakta karıştırılır. Buarada bir kasede 3 yemek kaşığı mısır nişastası, yumurta sarısı, 1 su bardağı süt karıştırılır. Kasedeki karışım ocaktaki tenceremize yavaşça dökülür. Hızlı hızlı tenceremizi karıştıralım. Kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim. Kıvam alınca güveç kaplarımıza sütlacımızı dökelim. Kaplarımızı fırın tepsisine koyalım. Tepsiye 1.5 şu bardağı kadar su dökelim ki pişmiş olan şutlarımızın sadece üstü kızarsın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırınımıza tepsiyi koyalım. Üstü istediğiniz gibi renk alınca fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğutalım. Afiyet olsun.
Malzemeler:4 parça haşlamalık et
3 orta boy patates
1 büyük boy kuru soğan
2 büyük boy havuç
2 adet defne yaprağı
Tereyağ
Zeytinyağı
Pulbiber
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yapılışı:
Düdüklü tenceremize tereyağı ve zeytinyağını koyuyoruz. Tenceremize haşlamalık etlerimizi koyup iki yönlü rengi değişene kadar ceviriyoruz. Soğanımızı soyup doğruyoruz ve etlerimizin içine atıp ceviriyoruz. Rengi hafif değişince patates ve havuçlarımızı yıkayalım ve istediğimiz boyutta soyup tenceremize alalım. Tenceremizin içine defne yaprağı, tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberimizi koyalım. 1.5 lt kadar kaynamış suyu düdüklü tenceremize koyup kapağını kapatalım. Yaklaşık 40 dk kadar sonra ocağımızı kapatalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder