1 yumurta
125 gr tereyağ(8.5 yemek kaşığı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Şerbet için:
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
3-4 damla limon
Yapılışı:
Tereyağ, şeker, sıvıyağ ve vanilyayı kabımıza koyup karıştıralım. Yumurta kakao ve kabartma tozumuzu koyup karıştıralım. 3 su bardağı unu yavaş yavaş yoğurarak dökelim. Fırın tepsimize pişirme kağıdı serip hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırınımıza tepsiyi koyalım. Kurabiyelerin üstü çatlayınca (yaklaşık 10 dk sonra çatlamış oluyor) fırınımızdan tepsiyi çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakalım. Şerbeti için su, limon ve şekeri kaba alıp ocakta kaynatalım. Soğumuş olan kurabiyeleri şerbete batırıp çıkaralım. Soğuyup, şerbeti iyice emene kadar bekleyelim. Üstüne hindistan cevizi dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder