1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
2 adet oda sıcaklığında yumurtanın akı (sarıları hamurum üstüne)
1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı ün
İçi için:
Beyaz peynir
Dereotu
Karabiber
Pul biber
Sıvı yağ
Veya
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet Kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Tuz
Yapılışı:
Geniş bir kaba ılık süt, şeker, maya konur karıştıralım. Biraz bekletelim bu arada bizde iç harcını hazırlayalım. Beyaz peyniri ezelim. İçine yıkadığımız ince doğradığımız dereotunu koyalım. Karabiber ve pul biber ekleyip çok az sıvı yağ gezdirelim. Yeşil mercimekli harç için yeşil mercimekleri haşlıyoruz. Zeytinyağladığımız tavaya soyup ince ince kıydığımız soğanları ekliyoruz. Pembeleşinceye dek soğanları kavuruyoruz. Yeşil mercimekleri ekleyip tavada çeviriyoruz. İçine salçayı da koyup kavuruyoruz. Tuz ve baharatları ekliyoruz. Beklettiğimiz mayanın üstüne yoğurt, sıvıyağ, yumurta akını ve tuzu ekleyip karıştıralım. Unumuzu ekleyip yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine isteğe göre yeşil mercimekli veya peynirli harcımızı koyalım. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısını sürüp üstüne çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder