5 Şubat 2018 Pazartesi

Pirinç Pilavı

Malzemeler:
1 su bardağı pirinç 
1.5 su bardağı su (et suyu varsa yarı yarıya koyabilirsiniz)
Tereyağ 
Zeytinyağı 
Tuz
Şehriye 

Yapılışı:
Tenceremize biraz zeytinyağı ve 1 kaşık tereyağ koyalım. Istediğimiz miktarda şehriye ekleyip rengi değişene kadar karıştıralım. Üstüne 1 su bardağı pirincimizi ekleyelim. Pilâvmızın tane tane olması için biraz pirinci ocakta çevirelim. Üstüne 1.5 su bardağı suyumuzu ekleyelim. (Su normal sıcaklıkta olacak) 1 yemek kaşığı tereyağ daha koyup tencerenin kapağını kapatalım. Suyunu çekince yemeğe hazır demektir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...