Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket ekşi maya
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (sarısı üstüne)
5 su bardağı un
Haşhaşlı iç için;
200 gr dövülmüş haşhaş
İsteğe göre 3/4 su bardağı dövülmüş ceviz
1/2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Ilık su ve sütü derince bir kaba döküp mayaları ve şekeri koyalım ve karıştıralım. 1 şu bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz koyup karıştıralım. Daha sonra unumuzu azr azar ekleyip kulak memesi halini alıncaya dek yoğuralım. Yarım saat kadar hamurumuzu kabarması için dinlendirelim. Haşhaş ezmemizi derin bir kaseye koyup içine yarım şu bardağı sıvıyağ ekleyelim dilersek cevizde ekleyip çatalla karıştıralım. Kabaran hamurumuzu bezelere ayıralım. Her bezeyi açıp üstüne haşhaşlı harcımızı sürelim. Aşağıda resimdeki gibi hamurumuzu katlayıp kıvıralım. Tepsiye dizdiğimiz hamurlarımızın üzerine yumurta sarısını sürelim. 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirelim. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
TARİFLER
Kıymalı Sebze Çorbası
Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...
-
Merhaba Arkadaşlar, Bugün herkes tarafından çok sevilen mercimek çorbası tarifi vereceğim. Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek...
-
Malzemeler Sosu için 1 adet küçük soğan 3 adet iri sarımsak Rendelenmiş mozzarella peyniri 5-6 dal maydanoz Tereyağ Zeytinyağ Keki...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder