12 Eylül 2019 Perşembe

Haşhaşlı Açma

Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket ekşi maya
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (sarısı üstüne)
5 su bardağı un
Haşhaşlı iç için;
200 gr dövülmüş haşhaş
İsteğe göre 3/4 su bardağı dövülmüş ceviz
1/2 su  bardağı sıvıyağ

Yapılışı
Ilık su ve sütü derince bir kaba döküp mayaları ve şekeri koyalım ve karıştıralım. 1 şu bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz koyup karıştıralım. Daha sonra unumuzu azr azar ekleyip kulak memesi halini alıncaya dek yoğuralım. Yarım saat kadar hamurumuzu kabarması için dinlendirelim. Haşhaş ezmemizi derin bir kaseye koyup içine yarım şu bardağı sıvıyağ ekleyelim dilersek cevizde ekleyip çatalla karıştıralım. Kabaran hamurumuzu bezelere ayıralım. Her bezeyi açıp üstüne haşhaşlı harcımızı sürelim. Aşağıda resimdeki gibi hamurumuzu katlayıp kıvıralım. Tepsiye dizdiğimiz hamurlarımızın üzerine yumurta sarısını sürelim. 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirelim. Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...