Malzemeler:
4 parça haşlamalık et
3 orta boy patates
1 büyük boy kuru soğan
2 büyük boy havuç
2 adet defne yaprağı
Tereyağ
Zeytinyağı
Pulbiber
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yapılışı:
Düdüklü tenceremize tereyağı ve zeytinyağını koyuyoruz. Tenceremize haşlamalık etlerimizi koyup iki yönlü rengi değişene kadar ceviriyoruz. Soğanımızı soyup doğruyoruz ve etlerimizin içine atıp ceviriyoruz. Rengi hafif değişince patates ve havuçlarımızı yıkayalım ve istediğimiz boyutta soyup tenceremize alalım. Tenceremizin içine defne yaprağı, tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberimizi koyalım. 1.5 lt kadar kaynamış suyu düdüklü tenceremize koyup kapağını kapatalım. Yaklaşık 40 dk kadar sonra ocağımızı kapatalım. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
TARİFLER
Kıymalı Sebze Çorbası
Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...
-
Malzemeler Sosu için 1 adet küçük soğan 3 adet iri sarımsak Rendelenmiş mozzarella peyniri 5-6 dal maydanoz Tereyağ Zeytinyağ Keki...
-
Malzemeler 2 yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı yoğurt 1 su bardağı çekilmiş ceviz 1/2 su bardağı hindista...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder