16 Mart 2018 Cuma

Taze Bakla Yemeği

Malzemeler:
Yarım kilo taze bakla
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1/2 limon suyu
Pul biber
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı

Yapılışı:
Baklaları güzelce yıkayalım. Baklaları ayıklayıp ikiye bölüp limonlu ve unlu suda bekletelim. Tenceremize zeytinyağımızı koyalım. Kuru sogani ve sarımsağı soyup ince ince doğrayalım ve tenceremize koyalım. Hafif pembeleşince salçayı ekleyip kavuralım. Baklaları limonlu sudan çıkartıp direk tencereye koyalım. Üstüne baharat ve tuzu ekleyip kaynamış suyu koyalım. Afiyet olsun.




Q

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...