1 Mart 2018 Perşembe

Kabak Yemeği

Malzemeler:
4 adet kabak
1 büyük boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 tutam dereotu
2 yemek kaşığı domates&biber salçası
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber

Yapılışı:
Kabakları yıkayalım ve soyalım. Dilimler halinde doğrayalım. Soğan ve sarımsaklarımızı soyup yıkayalım ve ince ince doğrayalım. Tenceremize zeytinyağını koyup soğan ve sarımsaklarımızı kavuralım. İçine salçamızı ekleyelim ve kavuralım. Kabakları tencereye koyup üzerine kaynar su ekleyelim. Dereotunu da ekleyip tuzumuzu ve baharatları koyup kabaklar yumuşayıncaya dek pişirelim. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...