1 Mart 2018 Perşembe

Beşamel Soslu Karnabahar

Malzemeler:
1 adet karnabahar
Tuz
Su

Beşamel Sos:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
Kaşar Peyniri

Yapılışı:
Karnabaharı küçük parçalara ayırıp güzelce yıkayalım. Tencereye su ve az tuz koyup karnabaharları haşlayalım. Beşamel sosu hazırlamaya başlayalım. Sosu hazırlayacağımız tenceremize tereyağ ve sıvıyağ koyalım. Unu ekleyip 2-3 dk kavuralım. Üzerine sütümüzü ilave edelim ve karıştıralım.Topaklanmaması için hızlı hızlı karıştıralım. İsterseniz blenderdan da geçirebilirsiniz. Tuzumuzu ve karabiberimizi ekleyelim. Kaynayıp kıvam alınca altını kapatalım. Borcama haşlanmış karnabaharları koyalım. üzerine beşamel sosumuzu döküp rendelediğimiz kaşarı serpelim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek tutalım. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...