1 Mart 2018 Perşembe

Beşamel Soslu Garnitürlü Ispanak

Malzemeler:
Yarım kilo ıspanak
1 kavanoz garnitür
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Beşamel Sos:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
Kaşar Peyniri

Yapılışı:
Ispanakları ayıklayıp güzelce yıkayalım. Kuru soğan ve sarımsakları soyup yıkayalım ve ince ince doğrayalım. Tenceremize yağımızı koyup soğan ve sarımsakları yağda kavuralım. Salçamızı ekleyip biraz daha kavuralım. Üzerine ıspanakları ekleyelim. Kapağı kapatıp pişmeye yakın tuzu ve baharatları koyup karıştıralım. Altını kapatıp başka bir tencerede beşamel sosumuzu hazırlayalım. Tenceremize tereyağ ve sıvıyağ koyalım. Unu ekleyip 2-3 dk kavuralım. Üzerine sütümüzü ilave edelim ve karıştıralım.Topaklanmaması için hızlı hızlı karıştıralım. İsterseniz blenderdan da geçirebilirsiniz. Tuzumuzu ve karabiberimizi ekleyelim. Kaynayıp kıvam alınca altını kapatalım. Ispanak ve garnitürü tencerede karıştırıp güveç kaplarına paylaştıralım. Üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek tutalım. Çok lezzetli ve faydalı bir yemek sizi bekliyor. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...