25-30 adet kuru domates
1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
Tuz
Kimyon
Kekik
Karabiber
Pulbiber
Nane
Reyhan
2 yemek kaşığı tahin
Çörek otu
1 su bardağı ceviz veya badem
Yapılışı:
Kuru domatesleri iyice yıkayıp kaynar su dolu tencerede yumuşayana kadar yaklaşık 20 dk kaynatıyoruz. Yumuşayan kuru domatesleri süzgece alıp soğuk sudan geçirip tekrar yıkayalım. Rondoda kuru domatesleri rendeleyelim. Tencereye zeytinyağı koyalım. Rendelediğimiz kuru domatesleri ve biber salçasını tencereye koyalım. Sarımsakları soyup ezelim ve tenceremize atalım. Yağda çevirelim. Üzerine baharatları, tuzu, tahini koyalım. Karıştıralım. En son 1 su bardağı rondoda çekilmiş ceviz veya bademi ve çörek otunu karışıma ekleyip karıştıralım. Soğuyunca yiyebiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder