6 Mart 2018 Salı

İrmik Helvası (tane tane)

Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
7 yemek kaşığı tereyağ
Yarım paket dolmalık fıstık

Üzeri için 
Tarçın/Kaymak/Dondurma

Yapılışı:
Tereyağ tencereye konur. Içine dolmalık fıstık ve irmik konur. Rengi pembeleşinceye dek devamlı karıştırılarak kavrulur. Başka bir kapta süt ısıtılır. Kavrulan irmik tenceresine kaynamış süt dikkatlice konur. Etrafa çok sıçrıyor. Hemen ardından şekeri ekleyelim. Hızlıca 1 tur karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım. Bir beze sarıp biraz dinlendirelim. 15 dk sonra tekrar karıştıralım. Soğuyunca servis yapalım. Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...