19 Mart 2018 Pazartesi

Beşamel Soslu Ispanak

Malzemeler:
Yarım kilo ıspanak
1 büyük boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Zeytinyağı

Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
Tuz

Üzeri için kasar peyniri rendesi

Yapılışı:
Ispanaklar güzelce yıkayalım. Soğan ve sarımsak soyulur ince ince doğrayalım. Tencereye zeytinyağı koyup içine soğan ve sarımsaklar koyalım. Pembeleşinceye dek çevirelim. Salçamızı ekleyip kavuralım. Üzerine ıspanakları koyup tencerenin kapağını kapatalım. Ispanakların rengi değişince tuz ve baharatları ekleyelim.
Beşamel sos için sos tenceremize tereyağını koyalım. Eriyince unumuzu ekleyip karıştırarak rengi değişip kokusu çıkana kadar kavuralım. Üstüne soğuk sütümüzü ekleyelim. Devamlı karıştıralım ki dibi tutmasın. Tuzumuzu  ekleyelim. Koyu bir kıvam alınca altını kapatalım. Kasar peyniri rendeleyelim. Borcamı yağlayalım ve içine ıspanak harcını dökelim. Üstüne beşamel sosu ve en üste kasar peyniri rendesini koyalım. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...