Malzemeler:
Yarım kilo ıspanak
1 büyük boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Zeytinyağı
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
Tuz
Üzeri için kasar peyniri rendesi
Yapılışı:
Ispanaklar güzelce yıkayalım. Soğan ve sarımsak soyulur ince ince doğrayalım. Tencereye zeytinyağı koyup içine soğan ve sarımsaklar koyalım. Pembeleşinceye dek çevirelim. Salçamızı ekleyip kavuralım. Üzerine ıspanakları koyup tencerenin kapağını kapatalım. Ispanakların rengi değişince tuz ve baharatları ekleyelim.
Beşamel sos için sos tenceremize tereyağını koyalım. Eriyince unumuzu ekleyip karıştırarak rengi değişip kokusu çıkana kadar kavuralım. Üstüne soğuk sütümüzü ekleyelim. Devamlı karıştıralım ki dibi tutmasın. Tuzumuzu ekleyelim. Koyu bir kıvam alınca altını kapatalım. Kasar peyniri rendeleyelim. Borcamı yağlayalım ve içine ıspanak harcını dökelim. Üstüne beşamel sosu ve en üste kasar peyniri rendesini koyalım. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
TARİFLER
Kıymalı Sebze Çorbası
Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...
-
Merhaba Arkadaşlar, Bugün herkes tarafından çok sevilen mercimek çorbası tarifi vereceğim. Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek...
-
Malzemeler Sosu için 1 adet küçük soğan 3 adet iri sarımsak Rendelenmiş mozzarella peyniri 5-6 dal maydanoz Tereyağ Zeytinyağ Keki...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder