29 Ocak 2018 Pazartesi

Zeytinyağlı, Portakallı Kereviz

Malzemeler:
2 orta boy kuru soğan
2-3 adet büyükçe kereviz
2-3 adet havuç
1 tutam kereviz sapı
1 adet portakal
1 adet limon
Tuz
Zeytinyağı

Yapılışı:
Soğan, havuç ve kerevizimizi soyup yıkayalım. Soğanları enine doğrayıp zeytinyağı döktüğümüz tenceremizin zeminine dizelim. Kerevizleri elma dilim yada iri parçalar halinde doğrayalım. Havucumuzu halka halka doğrayıp tenceremize koyalım. Kereviz saplarını iyice yıkayalım. (Mümkünse sirkeli suda) Portakal ve limonu sıkıp suyunu tenceremize ekleyelim. Tuzunu koyalım. Yumuşayana kadar ocakta pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...