Ev yoğurdunun yerini, tadını hazır yoğurtlar almıyor. Ben ev yoğurduna kullanacağım sütü yaşadığım yerde imkanım olduğundan sütçüden alıyorum. Sizin öyle bir imkanınız yoksa günlük sütten yapmanızı tavsiye ederim.
Malzemeler:
2 litre süt
2 yemek kaşığı maya (yoğurt)
Yapılışı:
Sütümüzü süzgeçten veya tülbentten geçirip tenceremize koyalım. Ocakta kaynatalım. Arada kepçe ile havalandırıp suyun buharlaşmasını sağlayalım. Bir taşım kaynadıktan sonra karıştırmaya devam edelim. 1-1.5 parmak kadar sütümüz azaldığında ocaktan alıp uygun sıcaklığa gelmesini bekleyelim. Mayalama sıcaklığı yaklaşık olarak evde dereceniz varsa 42 derece civarıdır ya da eski usul parmak testi yapıyoruz. Parmağımızı süte daldırdığımızda 7 ye kadar sayalım. Elimizi yakmıyorsa uygun sıcaklığı bulduk demektir. Bir küçük kaseye 2 yemek kaşığı mayamızı alalım üstüne 1 kepçe süt döküp mayayı süt ile kasede karıştıralım. Mayamızı tencereye boşaltıp kepçe ile karıştıralım. Yoğurt yapacağımız kaba sütümüzü döküp kapağını kapatalım ya da kapağı hafif aralık bırakabilirsiniz. Battaniyeye sarıp 4 saat kadar bekleyelim. Yoğurdumuz olduğunda kapağını çıkarıp buzdolabında 1-2 saat kapaksız bekletelim suyu varsa üstünde hava alıp buharlaşsın. Sonra kapağımızı kapatalım. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
TARİFLER
Kıymalı Sebze Çorbası
Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...
-
Merhaba Arkadaşlar, Bugün herkes tarafından çok sevilen mercimek çorbası tarifi vereceğim. Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek...
-
Malzemeler Sosu için 1 adet küçük soğan 3 adet iri sarımsak Rendelenmiş mozzarella peyniri 5-6 dal maydanoz Tereyağ Zeytinyağ Keki...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder