29 Ocak 2018 Pazartesi

Evde Peynir Yapımı (Tutmayan yoğurttan)

Malzemeler:
2-3 litre sütten yapılmış tutmayan yoğurt
Tuz
İsteğe göre çörek otu
VEYA
2 lt süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tuz

Yapılışı:
Evde yoğurt yaptınız ama tutmadıysa hiç üzülmeyin. Çok lezzetli ve faydalı kendi yaptığınız doğal peyniri yemek nasipmiş :)
Tenceremize tutmayan yoğurdu boşaltalım. İçine 1 yemek kaşığı kadar tuz ekleyebiliriz isteğinize göre. Tencerenin altını yakıp arada karıştıralım. 20 dk kadar ocakta tuttuğumuz yoğurdumuzun içinde parçaların yğunluğuna göre ocaktan alabilirsiniz. Bir tülbente tenceremizi devirelim veya süzgeç yardımı ile parçaları tülbente çıkaralım. Tülbenti sıktıralım peynire şekil vermek için ve süzgecin üstüne koyalım. Suyu yavaş yavaş süzülecek parçalar toparlanıp şekil oluşacak. Oda sıcaklığına gelen peynirimizi kabımıza alalım suyundan da birazcık kabımıza dökelim ve kapağını kapatıp buzdolabına kaldıralım. Peynirimiz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...