29 Ocak 2018 Pazartesi

Zeytinyağlı Etli Ispanak

Malzemeler:
Yarım kg ıspanak
250 gr kuşbaşı et
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı domates biber salçası
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Yapılışı:
Ispanakları iyice yıkayalım. (Ben 4 kere leğende yıkıyorum 1 kere sirkeli su ile) Tenceremize zeytinyağını koyalım. kuşbaşı eti tencereye koyup orta ateşte çevirelim. Etleri bir 10 dk kadar çevirdikten sonra soğanları atıp çevirelim. İçine salçamızı ekleyip karıştıralım. Ispanakları tencereye koyup kapağını kapatalım. Ispanakların rengi değişip pişince tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...