500 gr mısır unu
2 çay bardağı süt
2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı kaynamış su
1 çay bardağı normal su
Yapılışı:
Tüm malzemelerimizi bir kap içinde iyice karıştıralım. Ben büyükçe bir borcamda yapıyorum iyi pişmesi için. Borcamı zeytinyağı veya tereyağı ile yağlayalım. Malzememizi içine döküp kaba yayalım. Bıçakla dilimlere ayırabilirsiniz. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim. (üzeri hemen pişiyor kararmaması için sık sık kontrol etmenizi tavsiye ederim.)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder