500 gr asma yaprağı
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı kalın bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
1 büyük boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 büyük boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı reyhan
1 tutam pulbiber
Yapılışı:
Asma yapraklarını birkaç saat önceden birkaç kere değiştirerek suda bekletelim. (Tuzunun gitmesi için) Bir tavaya zeytinyağı koyup soğan, sarımsakları ince doğrayıp rengi değişene kadar çevirelim. Sonra salçalarımızı tavaya koyalım çevirelim. Domatesi ince ince doğrayıp tavaya ekleyip 5 dk kadar çevirelim. Tüm malzemeleri genişçe bir kapta karıştıralım. Asmalarımızı sudan çıkartıp süzelim. Ve sarmaya başlayalım. Her yaprağa büyüklüğüne göre 1 tatlı kaşığı kadar iç harçtan alıp saralım. Zeytinyağı döktüğümüz tenceremize sardığımız sarmaları dizelim. Üstlerine limon dilimleri koyalım. 1 lt kadar su kaynatıp içine 1 yemek kaşığı salça, isteğe göre biraz nar ekşisi ekleyelim. Sarmalarımızın üstüne dökelim. Dibinin tutmaması için arada bir kontrol edelim su azaldıysa ekleyelim. Yaklaşık 40 dk sonra altını kapatalım. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder