23 Ekim 2017 Pazartesi

Etli Yaprak Sarma

Merhaba Arkadaşlar,
Sizlerle gene çok sevdiğim bir yemeği paylaşmak istiyorum. Etli yaprak sarma :)
Özellikle dolma-sarmada nar ekşisine bayılıyorum.

Malzemeler:
500 gr asma yaprağı
200 gr kıyma
2 su bardağı pirinç
1 büyük boy kuru soğan
4-5 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon suyu
Tuz
Kuru nane
Kuru reyhan
Karabiber
Kimyon
Pulbiber
Sumak

Yapılışı:
Asma yapraklarını tuzunun gitmesi için suda bekletelim. Birkaç kere suyu değiştirelim. Soğan, sarımsak ve maydanozu ince ince doğrayalım. Genişçe bir kaba tüm malzemeleri koyup karıştıralım.
(Malzemeleri 1 gün önceden hazırlayıp karıştırıp buzdolabında bekletirsek çok daha lezzetli, aromalı olur) Pişirme tenceresinin altına asma yaprakları ile kaplıyoruz. (Dibine yapışmaması ve sarmaların yanmaması için) Yapraklarımızı tek tek tabağa alıp (damarlı kısmı size bakacak şekilde) her yaprağa yaprağın büyüklüğüne göre değişebilir yaklaşık 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyup kenarlarını içe katlayıp sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Tenceremize dizmeye başlıyoruz. Limon dilimlerini dilimleyip yerleştirdiğimiz sarmaların üstüne koyuyoruz. Kaynamış yaklaşık 1 lt suya 1-1.5 yemek kaşığı salça, biraz nar ekşisi ekleyip karıştırıp tenceremize dökelim. en üst sıradaki sarmaların altına kadar su koyabilirsiniz. Dilerseniz sarmaların en üstüne tabak koyabilirsiniz. Ara ara ocaktayken kontrol edelim. Suyunu çekerse su ekleyelim. Yaklaşık 1 saat pişirmeye bırakalım. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...