23 Ekim 2017 Pazartesi

Çok Tahıllı-Beyaz Unlu Pişi

Sabah kahvaltısında olmazsa olmaz dediğim pişi tarifi;

Malzemeler:
2 su bardağı beyaz un
1 su bardağı çok tahıllı un
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tutam şeker
Tuz
Sıvıyağ

Yapılışı:
Genişçe kaba kuru maya, ılık su ve 1 tutam şeker koyup 10-15 dk bekletelim. Daha sonra un ve tuzumuzu koyup karıştıralım. (Eğer hamurunuz tutmuyorsa cıvık olursa un, toparlanmazsa su ilave edebilirsiniz) Ele yapışmayan hamur kıvamına gelince nemli bir bez örtüp yaklaşık 30 dk dinlendirelim. Sonra hamurdan küçük bezeler kopartıp açalım. Önceden kızdırılmış yağda açtığımız hamurları kızartalım. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...