27 Kasım 2018 Salı

Elmalı Pay

Malzemeler:

Hamuru için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
250 gr tereyağ veya yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

İçi için:
3 adet elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker
yarım su bardağı parçalanmış ceviz

Üzeri için:
Pudra şekeri

Yapılışı:
İlk olarak içimizi hazırlayalım. Elma rendesi, tarçın, şekeri tavaya alıp pişirelim. İçine ceviz ekleyip karıştıralım. Ilımaya bırakalım. Hamuru için tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirip karıştıralım. Ele yapışmayan hamur haline geldiğinde bezelere ayırıp yuvarlak bir şekilde hamuru açalım. Ilınan içi hamurumuza koyup istediğimiz şekilde kapatalım. 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirelim. Ilınınca üzerine pudra şekeri dökelim. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...