Malzemeler
1 yemek kaşığı kıyma
1 adet patates
1 adet soğan
1 adet havuç
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı şehriye
Nane
Tuz
Karabiber
Isteğe göre pul biber
Yapılışı
Tereyağ tencereye konur. Içine kıyma atılır. Rengi değişene dek çevrilir. Soğanlar ve sarımsak ince ince doğranır tencereye konur ve yağda çevrilir. Patates ve havuç ince ince doğranır ve tencereye konur. Kaynar suyumuzu tencereye ekleyip havuçlar yumuşayana dek kaynatalım. Daha sonra içine sehriyemizi koyup 5 dk kadar yumuşamasını bekleyelim. Tuz ve baharatlarımızı ekleyip ocağın altını kapatalım. Afiyet olsun.
Resimli Leziz Tarifler
Bizzat denediğim lezzetleri resimleriyle sizlerle buluşturuyorum.
7 Şubat 2020 Cuma
31 Ocak 2020 Cuma
San Sebastian Cheesecake
Malzemeler
4 yumurta
1 paket vanilya
2 paket labne peynir (toplam 500 gr)
2 adet kutu krema (toplam 400 gr)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
Labne peynirleri ve şekeri bir kapta iyice eriyene dek çırpıyoruz. Daha sonra içine bir yumurta alıp mikserle çırpıyoruz. Aynı şekilde diğer yumurtaları da koyup çırpıyoruz. Içine kremayı ve vanilyayı koyup çırpıyoruz. En son unumuzu da ekleyip çırpıyoruz. Kalıbımıza yağlı kağıt serip önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat kadar üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz. Pişince fırının kapağını önce yarım açıyoruz ve ılınana dek bekletiyoruz. Daha sonra oda sıcaklığında bir müddet bekletip buzdolabına koyuyoruz. Soğuyunca servise hazır. Afiyet olsun.
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
Labne peynirleri ve şekeri bir kapta iyice eriyene dek çırpıyoruz. Daha sonra içine bir yumurta alıp mikserle çırpıyoruz. Aynı şekilde diğer yumurtaları da koyup çırpıyoruz. Içine kremayı ve vanilyayı koyup çırpıyoruz. En son unumuzu da ekleyip çırpıyoruz. Kalıbımıza yağlı kağıt serip önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat kadar üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz. Pişince fırının kapağını önce yarım açıyoruz ve ılınana dek bekletiyoruz. Daha sonra oda sıcaklığında bir müddet bekletip buzdolabına koyuyoruz. Soğuyunca servise hazır. Afiyet olsun.
30 Eylül 2019 Pazartesi
Siyez Unlu Limonlu Kek
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı
3/4 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 limonun suyu ve kabuğu
2 su bardağı siyez unu
İsteğe göre dövülmüş ceviz
2 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım. İçine yoğurdu, zeytinyağını, limon suyu ve kabuğunu, kabartma tozunu, vanilini, tarçını koyup kaşıkla karıştıralım. Unu ve cevizi ekleyip çırpalım. 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Piştiğini kontrol etmek için kürdan veya ince uçlu bıçak ile bakalım. Afiyet olsun.
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı
3/4 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 limonun suyu ve kabuğu
2 su bardağı siyez unu
İsteğe göre dövülmüş ceviz
2 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım. İçine yoğurdu, zeytinyağını, limon suyu ve kabuğunu, kabartma tozunu, vanilini, tarçını koyup kaşıkla karıştıralım. Unu ve cevizi ekleyip çırpalım. 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Piştiğini kontrol etmek için kürdan veya ince uçlu bıçak ile bakalım. Afiyet olsun.
12 Eylül 2019 Perşembe
Sağlıklı, Glutensiz Kurabiye
Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı çekilmiş ceviz ve çekilmiş kuru meyve
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı isteğe göre keciboynuzu unu
3 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Yapılışı
Tüm malzemeleri derin bir kaseye koyup karıştıralım. Ele yapışmayan kıvam olana dek yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
1 adet yumurta
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı çekilmiş ceviz ve çekilmiş kuru meyve
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı isteğe göre keciboynuzu unu
3 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Yapılışı
Tüm malzemeleri derin bir kaseye koyup karıştıralım. Ele yapışmayan kıvam olana dek yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Açma
Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket ekşi maya
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (sarısı üstüne)
5 su bardağı un
Haşhaşlı iç için;
200 gr dövülmüş haşhaş
İsteğe göre 3/4 su bardağı dövülmüş ceviz
1/2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Ilık su ve sütü derince bir kaba döküp mayaları ve şekeri koyalım ve karıştıralım. 1 şu bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz koyup karıştıralım. Daha sonra unumuzu azr azar ekleyip kulak memesi halini alıncaya dek yoğuralım. Yarım saat kadar hamurumuzu kabarması için dinlendirelim. Haşhaş ezmemizi derin bir kaseye koyup içine yarım şu bardağı sıvıyağ ekleyelim dilersek cevizde ekleyip çatalla karıştıralım. Kabaran hamurumuzu bezelere ayıralım. Her bezeyi açıp üstüne haşhaşlı harcımızı sürelim. Aşağıda resimdeki gibi hamurumuzu katlayıp kıvıralım. Tepsiye dizdiğimiz hamurlarımızın üzerine yumurta sarısını sürelim. 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirelim. Afiyet olsun.
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket ekşi maya
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (sarısı üstüne)
5 su bardağı un
Haşhaşlı iç için;
200 gr dövülmüş haşhaş
İsteğe göre 3/4 su bardağı dövülmüş ceviz
1/2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Ilık su ve sütü derince bir kaba döküp mayaları ve şekeri koyalım ve karıştıralım. 1 şu bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz koyup karıştıralım. Daha sonra unumuzu azr azar ekleyip kulak memesi halini alıncaya dek yoğuralım. Yarım saat kadar hamurumuzu kabarması için dinlendirelim. Haşhaş ezmemizi derin bir kaseye koyup içine yarım şu bardağı sıvıyağ ekleyelim dilersek cevizde ekleyip çatalla karıştıralım. Kabaran hamurumuzu bezelere ayıralım. Her bezeyi açıp üstüne haşhaşlı harcımızı sürelim. Aşağıda resimdeki gibi hamurumuzu katlayıp kıvıralım. Tepsiye dizdiğimiz hamurlarımızın üzerine yumurta sarısını sürelim. 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirelim. Afiyet olsun.
10 Eylül 2019 Salı
Havuçlu Meze
Malzemeler
4 adet havuç
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Yoğurt
Zeytinyağı
Isteğe göre dereotu ve ceviz
Yapılışı
Havuçları soyup rendeleyelim. Zeytinyağı koyduğumuz tavamıza rendelenmiş havuçları alıp diriliğini alıncaya kadar pişirelim. Havuçları büyük bir kaseye alalım. Dövülmüş sarımsağı, mayonezi ve yoğurdu kaseye koyup karıştıralım.Üzerini isteğe göre cevizle süsleyebiliriz. Afiyet olsun.
4 adet havuç
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Yoğurt
Zeytinyağı
Isteğe göre dereotu ve ceviz
Yapılışı
Havuçları soyup rendeleyelim. Zeytinyağı koyduğumuz tavamıza rendelenmiş havuçları alıp diriliğini alıncaya kadar pişirelim. Havuçları büyük bir kaseye alalım. Dövülmüş sarımsağı, mayonezi ve yoğurdu kaseye koyup karıştıralım.Üzerini isteğe göre cevizle süsleyebiliriz. Afiyet olsun.
Şekersiz Glutensiz Kek
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1/2 su bardağı hindistan cevizi rendesi
3/4 su bardağı karabuğday unu
1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
3/4 su bardağı çekilmez dut kurusu
1 paket kakao
1 su bardağı elma suyu konsantresi veya 3 yemek kaşığı bal
Yapılışı
Yumurta, elma suyu konsantresi, vanilya, kabartma tozu, çekilmiş ceviz, yoğurt, çekilmiş dut kurusu, kakaoyu çırpalım. Hindistan cevizi rendesi, karabuğday unu ve keçiboynuzu ununu ekleyip çırpalım. Kek kalıbımızı yağlayıp karabuğday unu ile unlayalım. Kek harcımızı kek kalıbına dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında içi pişene dek pişirelim.
Afiyet olsun.
19 Ağustos 2019 Pazartesi
Alinazik Kebabı
Malzemeler
6-7 adet patlıcan
400 gr kıyma
Zeytinyağı
2-3 adet Yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
6-7 diş sarımsak
Tuz
Kimyon
Karabiber
Pulbiber
Yoğurt
Yapılışı
Patlıcanları yıkayıp fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında yumuşayana dek közleyelim. Bir tavaya eytinyahi koyup kıyma, doğranmış soğan e dövülmüş sarımsağımızı ve doğranmış yeşil biberimizi koyup kavuralım. Üstüne baharat ve tuzumuzu ekleyelim. Yoğurdumuzu kaseye koyalım. Közlenmiş patlıcanları bıçakla ortadan kesip kaşık ile içimi bir kaseye alalım. Içine sarımsak dövüp tuz ekleyelim ve karıştıralım. Servis tabağına közlenmiş patlıcanımızı üzerine yoğurdu ve kıymalı harcımızı koyalım. Afiyet olsun.
6-7 adet patlıcan
400 gr kıyma
Zeytinyağı
2-3 adet Yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
6-7 diş sarımsak
Tuz
Kimyon
Karabiber
Pulbiber
Yoğurt
Yapılışı
Patlıcanları yıkayıp fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında yumuşayana dek közleyelim. Bir tavaya eytinyahi koyup kıyma, doğranmış soğan e dövülmüş sarımsağımızı ve doğranmış yeşil biberimizi koyup kavuralım. Üstüne baharat ve tuzumuzu ekleyelim. Yoğurdumuzu kaseye koyalım. Közlenmiş patlıcanları bıçakla ortadan kesip kaşık ile içimi bir kaseye alalım. Içine sarımsak dövüp tuz ekleyelim ve karıştıralım. Servis tabağına közlenmiş patlıcanımızı üzerine yoğurdu ve kıymalı harcımızı koyalım. Afiyet olsun.
Çilekli Cheesecake Tarifi
Malzemeler
Tabanı için
2 paket burçak bisküvi
125 gr tereyağ
Kreması için
2 paket labne peyniri (toplam 400 gr)
200 ml sıvı krema
3 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1- 1.5 şu bardağı şeker
Sosu için
500 gr çilek
1/2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
Tüm malzemeleri oda sıcaklığına getiriyoruz öncelikle. Tabanı için rondoya bisküvi ve tereyağını koyup toz haline gelene dek çekiyoruz. Cheesecake i yapacağımız kalıba pişirme kağıdı serip bu toz karışımı kaşık yardımı ile batırarak yayıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. Krema için derin bir kaba labne, sıvı krema ve şekeri koyup iyice çırpıyoruz. Daha sonra vanilya ve nişastayı ekliyoruz. Yumurtaları tek tek kırıp çırpıyoruz fakat dağılama kadar çok değil. En son unu da ekleyip karıştıralım. Karışımı buzdolabindan çıkardığımız kalıbımıza dökelim. Önceden ısıttığımız 170 derece firinda 45 dk kadar pişirelim. Pişirirken fırının içine su dolu kap koyalım ki kremamız çatlamasın. Bir tencerede çileklerimizi, şu, şeker, nişasta ekleyerek kaynatalım. Kıvam alınca soğumaya bırakalım. Soğuyunca sosumuzu kalınınızın üstüne dökelim. Buzdolabında en az 8 saat ya da bir gün bekletip yiyebiliriz. Afiyet olsun.
Tabanı için
2 paket burçak bisküvi
125 gr tereyağ
Kreması için
2 paket labne peyniri (toplam 400 gr)
200 ml sıvı krema
3 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1- 1.5 şu bardağı şeker
Sosu için
500 gr çilek
1/2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
Tüm malzemeleri oda sıcaklığına getiriyoruz öncelikle. Tabanı için rondoya bisküvi ve tereyağını koyup toz haline gelene dek çekiyoruz. Cheesecake i yapacağımız kalıba pişirme kağıdı serip bu toz karışımı kaşık yardımı ile batırarak yayıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. Krema için derin bir kaba labne, sıvı krema ve şekeri koyup iyice çırpıyoruz. Daha sonra vanilya ve nişastayı ekliyoruz. Yumurtaları tek tek kırıp çırpıyoruz fakat dağılama kadar çok değil. En son unu da ekleyip karıştıralım. Karışımı buzdolabindan çıkardığımız kalıbımıza dökelim. Önceden ısıttığımız 170 derece firinda 45 dk kadar pişirelim. Pişirirken fırının içine su dolu kap koyalım ki kremamız çatlamasın. Bir tencerede çileklerimizi, şu, şeker, nişasta ekleyerek kaynatalım. Kıvam alınca soğumaya bırakalım. Soğuyunca sosumuzu kalınınızın üstüne dökelim. Buzdolabında en az 8 saat ya da bir gün bekletip yiyebiliriz. Afiyet olsun.
Keçiboynuzu Unlu Glutensiz Kek
Malzemeler
2 yumurta
1/2 Su bardağı keciboynuzu unu
1/2 Su bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı Süt
2 su bardağı karabuğday unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı pekmez ya da 3 yemek kaşığı bal
Isteğe göre dövülmüş ceviz veya fındık
Yapılışı
Derin bir kapta yumurta ve keçiboynuzu unlarını çırpalım. Zeytinyağı, pekmez ve sütü ekleyip karıştıralım. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Cevizimizi ekleyip yağlamış olduğumuz kek kalınınıza dökelim. Önceden ısıtılmış 180°C derece fırında içi pişene dek bırakalım. Afiyet olsun.
Karabuğday Unlu Şekersiz Kurabiye
Malzemeler
1 adet yumurta
125 gr tereyağ
2 yemek kaşığı bal veya pekmez
2 Su bardağı karabuğday unu
1 paket vanilya
İsteğe göre 1/2 su bardağı çekilmiş kuru üzüm, kuru kayısı
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki yumurta, tereyağ ile un hariç diğer tüm malzemeleri karıştıralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun.
125 gr tereyağ
2 yemek kaşığı bal veya pekmez
2 Su bardağı karabuğday unu
1 paket vanilya
İsteğe göre 1/2 su bardağı çekilmiş kuru üzüm, kuru kayısı
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki yumurta, tereyağ ile un hariç diğer tüm malzemeleri karıştıralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun.
12 Haziran 2019 Çarşamba
Yağsız, Şekersiz, Unsuz Kek
Malzemeler
3 yumurta
8-10 adet kuru kayısı
8-10 adet hurma
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı bal veya pekmez
10-12 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
Yarım su bardağı ceviz rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
2 yemek kaşığı kakao
Limon kabuğu rendesi
Yapılışı
3 yumurtayı derin bir kaba alıp çırpalım. Kuru kayısı ve hurmaları kaynatılmış suda yumuşaması için 15 dk bekletelim. cevizi rondodan geçirelim. Yumuşayan kayısı ve hurmaları ince ince doğrayalım. Süt hariç tüm malzemeleri koyup çırpalım. En son sütü koyalım. Kıvamını kontrol edelim. Eğer çok cıvıksa hindistan cevizi rendesi ekleyebilirsiniz. Kek kalıbına veya borcama (ben zeytinyağı koydum) hazırladığımız harcı kabımıza dökelim. Önceden ısıtılmış fansız olarak 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
3 yumurta
8-10 adet kuru kayısı
8-10 adet hurma
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı bal veya pekmez
10-12 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
Yarım su bardağı ceviz rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
2 yemek kaşığı kakao
Limon kabuğu rendesi
Yapılışı
3 yumurtayı derin bir kaba alıp çırpalım. Kuru kayısı ve hurmaları kaynatılmış suda yumuşaması için 15 dk bekletelim. cevizi rondodan geçirelim. Yumuşayan kayısı ve hurmaları ince ince doğrayalım. Süt hariç tüm malzemeleri koyup çırpalım. En son sütü koyalım. Kıvamını kontrol edelim. Eğer çok cıvıksa hindistan cevizi rendesi ekleyebilirsiniz. Kek kalıbına veya borcama (ben zeytinyağı koydum) hazırladığımız harcı kabımıza dökelim. Önceden ısıtılmış fansız olarak 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
TARİFLER
Kıymalı Sebze Çorbası
Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...
-
Merhaba Arkadaşlar, Bugün herkes tarafından çok sevilen mercimek çorbası tarifi vereceğim. Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek...
-
Malzemeler Sosu için 1 adet küçük soğan 3 adet iri sarımsak Rendelenmiş mozzarella peyniri 5-6 dal maydanoz Tereyağ Zeytinyağ Keki...