19 Ağustos 2019 Pazartesi

Çilekli Cheesecake Tarifi

Malzemeler
Tabanı için
2 paket burçak bisküvi
125 gr tereyağ

Kreması için
2 paket labne peyniri (toplam 400 gr)
200 ml sıvı krema
3 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1- 1.5 şu bardağı şeker

Sosu için
500 gr çilek
1/2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı 
Tüm malzemeleri oda sıcaklığına getiriyoruz öncelikle. Tabanı için rondoya bisküvi ve tereyağını koyup toz haline gelene dek çekiyoruz. Cheesecake i yapacağımız kalıba pişirme kağıdı serip bu toz karışımı kaşık yardımı ile batırarak yayıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. Krema için derin bir kaba labne, sıvı krema ve şekeri koyup iyice çırpıyoruz. Daha sonra vanilya ve nişastayı ekliyoruz. Yumurtaları tek tek kırıp çırpıyoruz fakat dağılama kadar çok değil. En son unu da ekleyip karıştıralım.  Karışımı buzdolabindan çıkardığımız kalıbımıza dökelim. Önceden ısıttığımız 170 derece firinda 45 dk kadar pişirelim. Pişirirken fırının içine su dolu kap koyalım ki kremamız çatlamasın. Bir tencerede çileklerimizi, şu, şeker, nişasta ekleyerek kaynatalım. Kıvam alınca soğumaya bırakalım. Soğuyunca sosumuzu kalınınızın üstüne dökelim. Buzdolabında en az 8 saat ya da bir gün bekletip yiyebiliriz. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...