6 Ekim 2018 Cumartesi

Kabak Tatlısı

Malzemeler
1 kilo bal kabağı
1 su bardağı şeker
Üzeri için
Tahin
Ceviz
Kaymak

Yapılışı
Tencereye bal kabağımızı koyup üstüne şekeri ilave edip kapağını kapatalım. 1 gün bekletelim. Iyice suyunu salınca kendi suyunda ocağın en kısık ateşinde pişmeye bırakalım. Yaklaşık 6 saat kadar ocakta kontrollü bir şekilde pişirelim. Suyu biterse çok az su ekleyelim ki dibi tutmasın. Tabağa koyduğumuz kabakların üzerine tahin, ceviz, kaymak isteğe göre konabilir. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...