Mantı hamuru için:
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
Tuz
İçi için:
250 gr kıyma
1 adet soğan
Kimyon
Karabiber
Tuz
Sosu için:
Tereyağ ve sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Nane
Pul biber
Pişirmek için:
Tereyağ
Kaynar su
Yapılışı:
Hamur malzemelerini derin kaba koyup yoğuralım. Vaktimiz varsa hamurumuzu buzdolabında dinlendirelim. Kıyma ve incecik kesilmiş soğanımızı bir kaba alıp kimyon, karabiber ve tuz ekleyelim ve karıştıralım. Hamurumuzu bezelere ayıralım ve açalım. Kare şeklinde bıçakla keselim ve kıymalı harcımızı koyup bohça şeklinde uçlar biraraya gelecek şekilde katlayalım. Katladığımız mantıları fırın tepsisine koyup 180 derece fırında 10 dk kadar tutalım. Tenceremize kaynar suya tuz ve tereyağ koyalım içine mantılarımızı atıp mantılar şişene kadar bekleyelim. Bir yandan da yoğurdumuzun içine rendelenmiş sarımsakları koyalım. Dilerseniz sos kabına tereyağ ve sıvıyağ koyup 1 biber ve domates salçası koyup yarim cay bardağı sıcak suda eritelim. Içine nane ve pul biber koyalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder