6 Temmuz 2017 Perşembe

Çok Tahıllı Pişi

Merhaba Arkadaşlar,
Pişiyi çok seven biri olarak sık sık yaparım. Daha önceleri beyaz un ile yaptığım pişiyi bu sefer çok tahıllı un ile yaptım ve çok da lezzetli oldu. İşte tarifi;

Malzemeler:

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:
Ilık su, 1 çay k. şeker ve maya karıştırılır. 15-20 dk mayanın aktifleşmesi için bekletilir. Daha sonra tuz ve un eklenerek hamur yoğurulur. Ele yapışmayan bir kıvam elde edilince kabımızı streçle örtüp hamurumuzu 30 dk kadar kabarması için dinlendirelim. Kabaran hamurdan dilediğimiz büyüklükte parça koparıp yayalım ve ortasına parmağımızla delik açarak kızartma tenceresindeki kızgın yağa koyalım. Hamurun iki tarafını da kızartalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kıymalı Sebze Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı şe...