Bugün çok sevdiğim bir hamur işi tarifi vermek istiyorum size. 'Çibörek' . Yerken inanılmaz zevk aldığım karın doyuran güzel bir tarif. hepimize şimdiden afiyet olsun :)
Malzemeler
Hamuru İçin:
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
200-250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kızartmak için Sıvıyağ
Yapılışı:
Un, su, tuz, sirke karıştırılarak kulak memesi kıvamı elde edilene kadar yoğurulur. 10-15 dk hamurun üstü nemli bir bezle kapatılarak hamur dinlendirilir.
Soğan rendelenir. Kıyma, karabiber ve tuz soğan ile karıştırılır.
Dinlenmiş hamur unlanmış tezgahta oklava yardımı ile yuvarlak şekil verilerek açılır. Yarısına kıymalı iç harç koyulur ve diğer yarısı ile kapatarak çay tabağı veya aparat yardımı ile kenarlar birleştirilir. Önceden ısıtılmış kızgın yağda kızartılır.
Not: Kenarlarının iyice kapandığına dikkat edelim. İçi kızgın yağda açılırsa yağ sıçrıyor.
Afiyet olsun...
Tam buğday unlu çiğbörek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder